fredag 15 maj 2009

Vilka puckon!


Vad jag inte kan förstå är hur Försäkringskassan glatt kan betala ut 60 000 kronor för att någon inte ska behöva vara sjukskriven och därmed får åka taxi till jobbet och hem igen. Däremot kan de inte betala ut ynka 5 000 kronor om samme person skaffar en bil som han kan köra utan att använda sin skadade fot. Eftersom han inte kunde köra sin egen bil fixade han en automatväxlad. Han kunde både jobba och köra själv, alltså har han sparat in både sjukpenningen och taxiersättningen. Det är väl inte så konstigt att Försäkringskassan har ett budgetunderskott på nästan en miljard kronor!

Eftersom han inte får någon ersättning så har han möjlighet att begära en överprövning hos Försäkringskassan och sedan överklaga till länsrätten, men hade det inte varit enklare om de bara betalade ut de 5 000 kronorna? Han har ju i alla fall sparat 55 000 kronor åt Försäkringskassan.

Det är bra att sånt här kommer fram så kanske det så småningom går att få ordning på Försäkringskassans ekonomi. De verkar inte ha så stort begrepp om pengar där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: