torsdag 28 maj 2009

Aldrig får man vara riktigt glad


Han är nog inte riktigt navlad, den där Chalmersprofessorn Göran Petersson, som vill få oss att inte äta glass i sommar. Han säger att den enda konstruktiva lösningen är att sluta äta glass eftersom glass inte innehåller något positivt och ingen näring. Att glass är meningslös och hälsovådlig. Kombinationen fett och socker är som en bomb. Men han glömmer att det är gott också och vem behöver konstruktiva lösningar?

Nu tror ju jag att det finns betydligt farligare saker som vi utsätter oss för i livet än att äta lite glass, och inte slutar vi med det i alla fall. Än är det många som tar sig ett bloss, cyklar i värsta rusningstrafiken, går mot röd gubbe, kör motorcykel och ligger flera timmar i gassande sol och steker sig. Vi som gillar att leva lite farligt, vi slutar nog inte äta glass, fast det är hälsovådligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Illwill sa...

Tror iof inte att det är han som inte är riktigt navlad. Om något så är den logiska slutsatsen självklart att man ska undvika t.ex glass. Att man sen väljer att inte göra det, det är inte speciellt smart. Men som du sa, det är gott. Dock är det väl lite korkat att påstå att någon "inte är riktigt navlad" för att de fattar de logiska slutsatserna?

Sen är ju allt relativt också. Är det fleromättat fett (föga troligt i glass, men kan ju finnas någon) så är det faktiskt något positivt (förutsatt att man inte äter för mycket fett). Socker i sig är inte dåligt för kroppen, likt allt annat så handlar det om rätt mängder.

Men om man äter en glass i veckan, då tror jag inte att man behöver bry sig överdrivet mycket faktiskt.

Anonym sa...

Ähhh ... Samma skitsnack som vanligt i alla dessa påstådda livsräddande testerna.Antingen lever man den tid man har eller följer man alla rekommendationer och lägger sig ner och gnäller samt dör.

NetRunner

farsan sa...

Håller med dig bitten !

Det är något gängsepajj på hälsodoktorer skulle jag vilja påstå.

Min syn på glassarna kan du läsa här i alla fall =)

blog.whiking.se>>Glass är bäst

Helena sa...

Ska man tro på allt som skrivs och sägs om "farliga" och "hälsovådliga" livsmedel skulle man ju inte kunna äta någonting. Jag äter inga mängder med glass, men sluta med det -NEJ!
Ha det gott!