tisdag 19 maj 2009

Är det bara jag?


Regeringen vill införa antagningsprov till elitklasser i teoretiska ämnen på grundskolan. Bara de bästa eleverna ska få en plats, enligt den nya skollagen.

Är det ingen annan än jag som kommer att tänka på Hitlerjugend och det gamla Nazityskland när jag läser om detta? Ska vi uppmuntra till att få ett samhälle med A- och B-människor redan från unga år?

Jag får i alla fall en obehaglig känsla.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men det finns ju redan elitklasser innom de estetiska området. Eller är det kanske inte lika farligt eftersom esteterna inte är lika intelligenta som naturvetare och därmed inte utgör något hot?

Karin Berg sa...

jag får också en otäck känsla.

Bitten sa...

Det är väl skillnad på elit och elit kanske. Det har väl egentligen inget med intelligens att göra, bara själva tanken på att en del är "bättre" än andra.

APOCALYPTIC PUSSY, sa...

En del ÄR bättre än andra på matte, precis som en del är bättre än andra på att vara empatiska eller på att sjunga. Vad är problemet egentligen? Det handlar ju inte om några etiska värderingar, om att någon skulle vara en bättre _människa_ än någon annan. Hade detta funnits när jag skulle söka till gymnasiet för tio år sedan, hade jag sökt fortfare än kvickt! Det hade varit fantastiskt!

Anonym sa...

det ger iaf en klar "vi-och dem"-känsla/karro