lördag 9 maj 2009

Veckans fönster: Smårutigt



Klicka på bilden för att se alla smårutor ordentligt.

Bilden är tagen när vi besökte Läckö slott. Det ursprungliga slottet började byggas redan 1298, men det var Magnus Gabriel De la Gardie som såg till att slottet fick sitt nuvarande utseende. Läckö slott ligger nära Lidköping, på Kållandsö, som är en av de större öarna i Vänern. Jag tycker att slottet ser ut som ett riktigt sagoslott och fantasin skenar lätt iväg när man tänker på alla som levt på slottet under alla århundraden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

P&J sa...

a, sånt är så himla häftigt. om man bara tänker på typ rymden så vet man inte riktigt vart man ska ta vägen. allt är så himla obetydligt... :|

Amanda sa...

Ett vackert slott mot en härligt blå himmel. Fönstrerna är små rutiga och de ser "säkra" ut med sina galler. Ett bra exempel på små rutor/Amanda

Ninnie sa...

Oj, här var det verkligen smårutigt, det ser man ju om man klickar på bilden! Så fint med den intensivt blå himlen där bakom. Längesen jag var på Läckö, kanske dags med en tur dit snart!

Erik "Semlan" sa...

Förstår att du gillar slottet. Vackert! Smårutigt är det verkligen. Har själv aldrig besökt Läckö slott, men läst om det i ett par historiska romaner. Är det lätt att nå från Karlstad? Där har jag varit och tycker om den staden. Vi har onekligen en hel del gamla byggnader och slott som är fyllda med historia!
Förstår att fantasin sätts i rullning av dylika byggnader ;-)

Hedwig sa...

Ja Läckö är verkligen ett sagoslott, det ser ut som ett Törnrosa slott när man kommer in mot slottet. Läckö skall ses när himlen är knallblå !