torsdag 14 maj 2009

TorsdagsReflektion v 20

Visst är Sverige vackert så här på våren. Om vädret är bra och man slipper frysa häcken av sig när man håller på i trädgården. I går började vi förbereda vårt lilla land för att få i potatisen i jorden. Det är så ljuvligt gott att bara kunna gå ut och hacka upp lite färsk potatis direkt från landet. Färskare mat går väl knappast att få.

Vårt gamla äppelträd, som säkert är över 50 år och av sorten Transparente Blanche, har precis börjat blomma. Det är så vackert när blommorna skiftar i både rosa och vitt. Det lär bli mycket frukt för jag hörde som ett svagt surrande av pollinerande insekter när jag stod precis under trädet. Dessutom syns faktiskt en liten humla i full action på bilden.



Fler reflektioner denna torsdag ser du här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

sinneskatten sa...

Äppelblommor är fantastiskt vackert.
Och att det dessutom är full surr i det bådar om att det blir gott om äpplen i år.

Trebarnsmamman sa...

Åhhh vad fint! Det är något speciellt med äppelblom, de är så fylliga i sin rosavita knopp. Hos oss (Uppland) här äppelträden ännu inte börjat blomma, men vi väntar! Hägg (som ju såklart inte är ett fruktträd), plommon och körsbär är däremot i full blom.

Henry sa...

Humlan får nog kalla på hjälp för att hinna med alla blommorna!

Pialotta sa...

Äppelblomning är så vackert.. Nu finns de där träden med de vackra blommorna över allt här i Skåne.. Men jag reflekterar på något helt annat;-)
Ha de gott/Pialotta

foto CHIP sa...

Vi hade det äpplet i vår trädgård när jag var barn. Mamma gjorde äppelkräm av tb :) *nostalgidrömmer*

Anonym sa...

Vi har också ett riktigt gammalt Transparant blanche träd. Jag fick gå ut och kolla nu, men nej det blomar inte än. Det brukar vara mycket frukt på det.