söndag 21 december 2008

Solsken på årets kortaste dag


I dag är ingen vanlig dag, det är den kortaste dagen på året. Ja, dygnet innehåller ju precis lika många timmar, men jordaxelns norra del lutar maximalt bort från solen, vilket gör att det norra halvklotet får sin kortaste dag och längsta natt. Det är alltså vintersolståndet i dag, och den dagen då solen står som lägst på norra halvklotet.

Och en lång natt har det varit. Jag vaknade flera gånger och K har också varit vaken och följt amerikanernas inledning av flygresan hit. Eftersom det var nästintill snöstorm där borta i New York och många flygningar var inställda, följde vi med spänning om även de skulle drabbas av förseningar. Bara någon dryg timme försenade kom de dock iväg och vi har konstaterat att de nu landat i London och sitter på Heathrow och väntar på att få flyga vidare till Stockholm. Det blir en lång väntan för dem, en riktig mördarresa, eftersom de beräknas landa i Sverige strax efter kl 20 i kväll.

Lite besvikna kommer de nog att bli att all snön som vi hade har smält bort. De har ju faktiskt mer snö i New York nu än vad vi har, men vädret kan vi ju inte råda över.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: