torsdag 5 juni 2008

Nationaldagen betyder inte ett skit


Så har vi då firat vår student. Hon är ute och roar sig nu och hela dagen har varit helt fantastisk. Vilket väder vi har haft, det är helt otroligt. Många goda vänner, släkt och f d grannar har varit här i dag och firat med oss, det har varit väldigt lyckat. Till och med jag blev firad i efterskott eftersom jag fyllt år, och det var helt oväntat.

I morgon är det nationaldagen och det känns precis som en vanlig dag, med undantag för att vi är lediga. Jag har aldrig känt att det är något speciellt med 6 juni, förr var det ju svenska flaggans dag och det kunde väl ha förblivit det. Nationaldag är för oss svenskar något väldigt främmande tror jag. Vi har inte den riktiga nationalistiska känslan som andra länder verkar ha, kanske beror det på att det är "fult" att känna att vi är svenskar när det finns så många invandrare här i landet. Jag vet inte vad det beror på, men någon nationaldagskänsla kan inte jag känna i alla fall.

2 kommentarer:

Thoralf A sa...

Så småningom kommer du förstå vad som "var" fantastiskt med Sverige men då är det troligen för sent och Sverige är ett månkulturellt getto utan identitet.

Sent skall syndaren vakna!

http://thoralfalfsson.webblogg.se/

Anonym sa...

Ja, är det inte märkligt att det ska vara fult att vara svensk?