måndag 30 juni 2008

Nollåttorna får problem

Jag undrar hur nollåttorna ska göra nu när bussarna inte ska gå som vanligt i morgon eftersom busschaufförerna har tagits ut i strejk. Det kommer väl att bli kaos. Omkring 250 000 resenärer drabbas och det är ju inte bara att cykeln till jobbet, som man kan göra om man bor här i stan. Alla taxibilar är bokade och busslinjer får inte dispens. Det är ju inte så konstigt om människorna undrar hur de ska komma till jobbet, alla har ju inte bil, och tar de bilen till jobbet så finns det väl ingen parkeringsplats.

Det är lönerna som de tvistar om. Kommunal menar att det blir orimligt om bussförare som är anställda i kommunal regi ska tjäna mer än de som är anställda i privata bolag. Eftersom busstrafiken upphandlas med jämna mellanrum är det inte ovanligt att man byter arbetsgivare och då skulle lönen påverkas beroende på vem som vinner upphandlingen.

Bussarbetsgivarna tycker att det är lika orimligt att de ska påverkas av att Kommunal skrivit ett avtal med de kommunala arbetsgivarna som ligger över den allmänt vedertagna nivån för den privata sektorn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: