måndag 16 juni 2008

Många protester mot FRA-lagen


Inte kunde jag tro att svenska folket skulle protestera så till den mildra grad mot den nya FRA-lagen som det ska beslutas om i morgon. Jag undrar verkligen om riksdagen vågar rösta ja efter all denna kritik mot lagen. Det visar sig ju att flera borgerliga ledamöter tvekar att ge lagen stöd, de kanske inte törs annat. Även "Nätverket Stoppa FRA-lagen" har på mindre än en vecka fått ett större gensvar än de kunde drömma om och det är tack vare många bloggare kan man säga. Mikael Nilsson, kontaktperson för nätverket tror att lagförslaget kommer att stoppas. Ja, det återstår att se, men aldrig har väl svenskarna protesterat mot något så idogt och det är ju bra att någonting kan engagera så många. Hoppas bara att de har vett att stoppa lagförslaget.

Sökmotorjätten Google har också en åsikt om förslaget. De anser att den svenska FRA-lagen passar bäst i diktaturer som Kina och Saudiarabien. Går lagen igenom tänker Google aldrig placera servrar i Sverige. Telekomjätten Telia Sonera har redan flyttat servrar från Sverige.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.