söndag 15 juni 2008

Sifoundersökning om väljarstöd


I dag meddelas att Sverigedemokraterna får över 4 % stöd vid en Sifoundersökning. Tidigare under våren har andra undersökningar gjorts som också visar att SD får över 4 %-spärren till riksdagen. Sifoundersökningen anses mer pålitlig än de andra så det är väldigt oroande. Jag tror inte att SD är det mest demokratiska partiet som de påstår, jag tycker bara det är patetiskt och invadrarfientligt. Sedan valet 2006 har Sverigedemokraternas kampanjkassa fördubblats och partiet har visat att siktet är inställt på riksdagen. Jag hoppas verkligen att trenden ändrar sig till valet om två år. Jag vill inte ha SD i riksdagen.

"Beundran börjar där begripandet slutar." (Charles Baudelaire)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Robert sa...

Vad exakt är odemokratiskt med SD? Kan du inte snälla svara i punktform och sedan jämför du med riksdagspartierna. Vilken skillnad finns mellan partierna som du ser det vad det gäller demokrati och odemokrati? Försöker inte SD få folk att rösta på dem på exakt samma sätt som de övriga partierna? Var i ligger skillnaden?

Kulturbäraren sa...

Sd är inte "invandrarfientligt" utan kritiskt till invandringspolitiken, alltså invandringspolitiken. Sd vill harmonisera Sveriges invandringspolitik med våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Sd:s invandringspolitik är till och med mjukare än de danska socialdemokraternas... Dessutom står sd för en öppen svenskhet som bygger främst på kultur, inte etnicitet, och har en betydande andel väljare och politiker med invandrarbakgrund:

http://gruegranskar.blogspot.com/2008/01/sd-ett-parti-fr-invandrare.html

Som sagt:

http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=197

"Vi tar bestämt avstånd ifrån rasism! Sd anser att alla människor har lika värde och att detta värde är och måste vara okränkbart."

http://www.sverigedemokraterna.net/kampanj2007/ViewText.inc.php?i=34

"Vi tar bestämt avstånd ifrån rasism, och anser att alla människor har lika värde."

http://www.sverigedemokraterna.net/parti_text.php?action=fullnews&id=262

"Som nationalister menar vi att varje folk har rätt till autonomi och till överlevnad som folk. Alla människor har lika värde."

http://www.sverigedemokraterna.net/nyhet.php?action=fullnews&id=317

"Helt central för oss är också FN:s deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Partiet tar starkt avstånd ifrån diskriminering av människor på grundval av kön, religiös och politisk tillhörighet eller etnisk bakgrund."

Det vore klädsamt om du läste på lite och talade sanning...

Bitten sa...

Skitsnack. Det låter så fint, men är bara förtäckt nazistpropaganda.