söndag 6 juli 2008

Sorgligt värre


Sverigedemokraterna fortsätter att göra bort sig. De säger att de inte är ett främlingfientligt parti, men på deras lokala hemsida i Växjö har Samuel Älgemalm, som är representant i kommunfullmäktige, skrivit nästan exakt samma text som nationalsocialistisk front har på sin hemsida om att "osvenska symboler som moskéer kommer att förfula stadbilden", att det "pågår en invasion av främmande människor till Sverige" och att "på sikt kommer det svenska folket att utrotas till följd av rasblandning, lågt barnafödande, ökade aborter och andra inslag som drabbar vårt folk." Själv har karln mage att säga att det är slumpen som ligger bakom att det blev exakt samma textformuleringar som på nationalsocialistisk fronts hemsida.

Sverigedemokraterna försöker intala sig själva och andra att de tar avstånd från rasistiska organisationer och säger att "Sd är ett nytt parti som står för en öppen svenskhet som bygger på kultur och inte etnicitet samt har en betydande andel väljare och politiker med invandrarbakgrund." I januari avslöjades dessutom att sex av partiets företrädare har stöttat den nynazistiska rörelsen med bland annat ekonomiska bidrag under de senaste två åren.

Det mest sorgliga är att bilden av sverigedemokraterna håller på att normaliseras och där spelar medierna en stor roll och de tycks inte ha förstått hur Sd manipulerar och smilar in sig och jag är rädd för att deras ihärdiga förnekande att de är rasister ska ta dem in i riksdagen vid nästa val. Under ytan finns tyvärr samma inskränkta främlingsfientlighet som förut. Historien upprepar sig, det känns som om vi är tillbaka på 1930-talet, men denna gång är det inte bara judarna som kommer att drabbas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Kulturbäraren sa...

Det bör kanske påpekas att Samuel Älgemalm tidigare hette Mohammed Ebrahim Gharachorloo och kommer ifrån Iran. Han talar, och skriver tydligen, mycket dålig svenska. Oavsett detta är det inte mer än rätt att han utesluts ur partiet eftersom detta inte är första gången han agerar på ett mycket olämpligt sätt. Dessutom ljuger han ju för DN-reportern, vilket är oacceptabelt.

"Sd sprider precis samma fördomar som förut att invandrare är kriminella, våldtar svenska kvinnor och tar våra jobb."

Eftersom detta inte är sant vill jag gärna ha en källa till det.

JL sa...

Är du medveten om att Samuel Älgemalm (Mohammad Ebrahim Garachorloo) är född och uppvuxen i Iran? Han vet nog förbannad på vad Islam har gjort med Iran. :)

Samuel Älgemalm (Mohammad Ebrahim Garachorloo) http://www.smp.se/multimedia/dynamic/00069/3_20070522_A_006_E01_69977l.jpg

Kulturbäraren sa...

Det bör kanske påpekas att Samuel Älgemalm tidigare hette Mohammed Ebrahim Gharachorloo och kommer ifrån Iran. Han talar, och skriver tydligen, mycket dålig svenska. Oavsett detta är det inte mer än rätt att han utesluts ur partiet eftersom detta inte är första gången han agerar på ett mycket olämpligt sätt. Sverigedemokraterna har inga åsikter om "rasblandning" och har inget som helst med NSF att göra. Sd är ett demokratiskt och Israelvänligt parti som inte ställer upp på deras värdegrund och tar mycket tydligt avstånd från dem, och NSF hatar sd. Dessutom ljuger Älgemalm ju för DN-reportern, vilket är oacceptabelt.

Jorma sa...

Vad är skillnaden på Afhganiern Reza Javids (s)Örebro sk felskrivning där han skrev "jag vill döda alla Sverigedemokrater", och Iraniern Samuel Älgemalms (sd) felskrivning? Är det månde partitillhörigheten som urskiljer vilka som är rasister?