söndag 27 juli 2008

Panik på flyget


Jag har svårt att förstå varför man överhuvudtaget måste servera alkohol på flygplan. När man ska gå ombord på planet får man inte vara berusad för då anses man vara en fara för medpassagerarna, men ombord får folk tydligen blir hur påstrukna som helst. När jag flyger brukar jag tänka på om någon skulle få panik och vilja öppna dörrarna till flygplanet. Visserligen är det väl inte gjort i en handvändning, men risken finns väl. Två överförfriskade brittiska kvinnor fick fnatt på flyget från Kos till England häromdagen och försökte öppna nödutgången får att ta en nypa frisk luft på 10 000 meters höjd. De blev förbaskade för att de inte fick dricka mer sprit eftersom personalen ansåg att de var för påverkade. Piloten såg det som säkrast att nödlanda i Frankfurt eftersom en av kvinnorna bland annat slagit en flaska i huvudet på en flygvärdinna. Enligt tester på flygplatsen var kvinnorna väldigt berusade och en av dem riskerar åtal för misshandel. Jag tycker det verkar vanligare att dricka kopiöst bland charterresenärer, på reguljärflyget går det i allmänhet stillsammare till fast det ibland till och med är gratis med drink före maten, vin till maten och konjak till kaffet. Men det kan ju bero på att alla har semester och släpper loss lite extra på charterresan till skillnad mot reguljärresenärerna, som ofta är affärsmän som jobbar under flygningen och måste vara nyktra när de kommer fram till slutmålet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: