tisdag 15 juli 2008

Grekiskt skalv och prästerna protesterar


I dag är Grekland i blickpunkten, i alla fall för mig. Tidigt i morse var det ett jordskalvRhodos där många turister vistas just nu. Skalvet uppmättes till 6,4 på Richterskalan och hade sitt epicentrum i havet cirka 70 kilometer sydväst om Rhodos. Det rapporteras att en kvinna dödats när hon snubblat nedför en trappa, men annars har det bara blivit skador på byggnader. Det är ju klart att detta skalv ställer till problem för hotellägare, turister och andra som bor på ön, men det går ju inte att jämföra med jordbävningen i Kina för ett tag sedan.

Brudpar som vill gifta sig i den grekiska övärlden får det också svårare i framtiden. Prästerna vill sätta stopp för detta sätt att gifta sig på, att resebyråer ställer upp med hela köret som ett resepaket, från hyra av kyrka till vigsel och åsneritt efter bröllopet. Det är många som vill gifta sig i vackra Grekland, med hänförande landskap i bakgrunden på bröllopsfotot. Nu vill alltså prästerna inte ställa upp och viga alla turister längre, men de tjänar ju inte heller några pengar på det hela, det är ju resebyråerna som håvar in storkovan.

Annars skulle jag inte ha något emot att ligga på en strand i Grekland någonstans just nu. Jag skulle nog behöva lite sol- och badsemester igen, det var ett tag sedan sist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: