fredag 2 januari 2009

Hälften kvinnor


Jag vägrar tro att det bara är regeringen Reinfeldts förtjänst att hälften av alla statliga toppjobb gått till kvinnor. Det måste vara mycket mer kvinnornas egna förtjänst. Jag skulle tro att de nya rekryteringsreglerna också har gjort sitt till eftersom det ingår att skriva en lista för de meriter tjänsten kräver, ett måste om man i efterhand ska kunna kolla att rekryteringen har gått rätt till. Det kanske är så att man har börjat annonsera istället för att erbjuda toppjobben till tänkbara kandidater. Det är väl ingen hemlighet att det förr var mest män som blev erbjudna toppjobben, men nu har kvinnorna börjat slåss med männen på lika villkor om tjänsterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är juh regeringen som ahr infört dessa regler att man skall kunn ase mertierna och jämnföra efteråt för att kunna se att det har gått rätt till.. Allstå har regeringen gett kvinnorna rätt att spela på samma spelplan som männen..

Anonym sa...

Det fattar val vem som helst att det inte ar bara regeringens fortjanst. Sa klart att det ar ett jamstalldsarbete som har skett over tid och att kvinnornas egna meriter och framatanda har lett till jobben.

Jag tycker att kvinnorna kommer till fordel i DN:s artikel. Det ar tack vara dem sjalva som dom blivit befodrade och inte bara for att dom blivit positivt sarbehandlade.

Precis som det ska vara.

Anonym sa...

"Jag skulle tro att de nya rekryteringsreglerna också har gjort sitt till eftersom det ingår att skriva en lista för de meriter tjänsten kräver"

Men de rekryteringsreglerna är ju utarbetade just av den Reinfeldt-ledda regering som du en mening tidigare verkar tvivla på. Verkar litet inkonsekvent resonerat...

Anonym sa...

Asså nu e de ju inte DN:s artikel. Går man till källan så förklaras det ju hur undersökningen gått till, och att det slår väldigt olika mellan departementen:

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2544056