Jag har trott att tacos är både gott och nyttigt. Förutsatt att du lagar maten själv. Det går faktiskt att göra guacamole på bara mosad avokado, salt, peppar och koriander. Det blir skitgott, om ni ursäktar uttrycket. Hackade grönsaker är ju också nyttigt, i alla fall var det så innan de upptäckte alla gifter och bekämpningsmedel som finns i bland annat paprika. Den färdiga salsan innehåller visst mycket vatten, men det går ju lätt att göra salsa själv med tomater, lök, olivolja, salt och chili. De hårda tacoskalen eller chipsen kan man undvika om man bakar tortillabröden själv, om man orkar. Jag tycker att majschips är gott, men tyvärr är det ju palmolja i hårda tacoskal och det bör man undvika. Egentligen ska man äta ris och bönor till tacos som de gör i Mexico. Det fick vi till när vi beställde tacos i Kalifornien i alla fall. Det var också gott.
I kväll blir det dock pizza till kvällsmat och det är ju inte helt fel det heller. Ganska onyttigt, men gudomligt gott när man är trött efter en slitig arbetsvecka. En kebabpizza skulle smaka bra. Den är säkert lite nyttig, det är ju åtminstone pyttelite grönsaker på.
Läs även andra bloggares åsikter om tacos, salsa, guacamole, ostdipp, kryddor, tillsatser, palmolja, pizza, kebabpizza, tacobluffen
fredag 28 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar