söndag 16 november 2008

Orimligt att jobba längre


Jag bara undrar om det är så himla bra idé att höja pensionsåldern och låta gamlingar jobba tills de stupar i stället för att ge jobben till dem som behöver? Till de yngre med familj och hus, och många år kvar i arbetslivet. Jag tror inte någon varken har ork eller vilja att jobba tills döden inträder, utan vill ha några år i frihet innan. Maud Olofsson säger att den faktiska pensionsåldern i dag ligger någonstans mellan 58 och 60 år och då är det väl orimligt att höja pensionsåldern från nuvarande 65 år. Sedan är det väl frivilligt att jobba några år längre, men jag tror knappast att någon arbetare orkar slita längre än nödvändigt. Bara för att dagens 65-åringar är piggare än förr betyder inte att de nödvändigtvis måsta jobba längre, utan det är väl bara bra att alla inte är alldeles utslitna när de äntligen får pension efter ett långt arbetsliv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Håller med dig. Vore isf bättre att göra saker som att förändra språket i platsannonser och mjuka upp arbetslivet

Anonym sa...

Vad tänker Maud med? När folk blir pensionärer innan 61-65 så borde hon begripa att dessa personer är för sjuka/utlitna för att orka jobba mer. Vilken vits är det då med att höja pensionsåldern? Det är ju redan nu tillåtet att jobba efter 65 års ålder för den som orkar.

Anonym sa...

Jag funderar på vad vi ska göra med alla ungdomar som inte klarade av grundskola och gymnasium? Vad ska vi göra med alla invandare och flyktingar med ringa eller ingen utbildning?
Jo, dessa får förmodligen fortsätta att vara i den arbetslösa och sociala svängen ett bra tag till. Speciellt som vi gamlingar ska arbeta tills vi har passerat 67 år som är föreslaget i alliansen.
Om vi då samtidigt tänker på behovet av en ökad arbetskraftsinvandring? Ja då har jag inget bra recept på framtiden.