tisdag 11 november 2008

Ägg och sura kärringar


Vad mycket surkärringar det finns egentligen. Nog för att jag kan vara sur och grinig, men på jobbet försöker jag i alla fall vara trevlig. De flesta är faktiskt också trevliga, men så finns det surkart, som aldrig hälsar till exempel. Som behandlar mig som luft och i stället för att hälsa synar mig nerifrån och upp och ser ut att undra om jag är från en annan planet eller nåt.

Det finns alltså drygt 50-åriga tanter som jobbar där som är som småungar. För att inte sekreterare och doktorer ska få ägg till frukost gömmer annan personal äggen så att vi som äter frukost tidigt inte ska ”äta upp alla ägg.” De kokar alltså ägg till patienterna och de som blir över äter personalen till frukost. Vi brukar oftast fika före den övriga personalen och när vi ätit upp våra smörgåsar kommer de till fikarummet med en hel skål med ägg. Om en doktor skulle smyga ( ja det har till och med gått så långt att de smyger) och hämta ett par ägg är det inte någon som törs säga till honom, men skulle jag eller min kollega hämta kokta ägg i köket så muttras det och tisslas och tasslas och kastas underliga blickar. En gång frågade vi om det är deras privata ägg, för i så fall ska vi ju naturligtvis inte äta av dem, men det är ju landstingets ägg som de beställer från köket. Men det är tydligen bara vissa som har privilegiet att få ägg till frukost och som tycker att sekreterare inte jobbar så hårt att vi förtjänar tre små äggskivor på mackan till frukosten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Karolin sa...

Eftersom vi har så bra betalt kanske vi ska köpa egna ägg och ta med till jobbet?

Fjantigt att de fortfarande håller på så.

Jag hälsar på alla på jobbet, t o m sdn jag inte jobbar med, det är ngn sorts skada men jag tycker det är bättre att göra så än att inte hälsa alls eller att hälsa ngn gång för mkt än att inte hälsa alls, men vissa har visst inget folkvett.

..och tjurkärringar finns det väldigt gott om på vår klinik.

(förresten ska jag kanske inte skriva det...Kompisen Js f d kollega hade blivit polisanmäld för ngt han/hon skrivit på sin blogg om jobbet..)

Anonym sa...

Gnäll-jante-Sverige visar sin fula nuna. *suck* Min rekommendation - kasta äggen på surkärringarna någon morgon, och se vad dom säger då ....

Bitten sa...

Ja du, det vore en syn ...