torsdag 26 februari 2009

Nu får det vara nog


Egentligen ger jag blanka f*n i kungabröllop, men att svenska folket (och därmed jag också) ska vara med och betala kalaset går jag bara inte med på. Kungafamiljen har väl pengar så det räcker och blir över till ett bröllop. Skattemedlen räcker ju inte ens till att hålla skola och vård med pengar och hur har man tänkt sig att få den ekvationen att gå ihop? Att skjuta till pengar för att rädda jobben och också helt omöjligt, men bröllop för 10-tals miljoner går bra att betala. Nej, nu får det vara nog. Det är dags att avskaffa monarkin. Men de kanske är på god väg att avskaffa sig själva genom att gifta sig med "vanliga" människor i stället för andra kungligheter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

ojoj, inte första bloggen jag läser idag men samma syfte :P håller helt o hållet med - vilket de flesta verkar göra : )

Unknown sa...

Men Svensk handel uppskattar att brölopet kommer inbringa flera miljarder i souvenirer... Då de pengarna dels kommer från utländska källor och dels injiceras av marknaden till marknaden på det mest effektiva sättet kommer det gynna ekonomin tusenfalt mer än några artificiella och politiska stödpaket.

Just saying :-)

Anonym sa...

För det första vet vi ännu inte hur bröllopet kommer att betalas.

För det andra kommer nog de extra skatteintäkter som genereras av bröllopet (presenter, resor, hotellöverliggningar, souvenirer, tidningars extraupplagor, mat och dryck etc) säkerligen väga upp de kostnader som staten eventuellt kommer att ha.

Vi borde snarare ha fler kungliga bröllop.

Anonym sa...

Måste sticka i ögonen på dem arbetslösa och hungrade