lördag 7 februari 2009

Desperat försök att få in pengar


Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ut. Ett förslag finns från tv-bolagen, som först skyndar sig och lägger ut tv på webben, att alla alla datorer ska beläggas med en tv-avgift, vare sig man tittar på webb-tv på datorn eller ej. Vi vanliga dödliga som redan har tv och betalar tv-licensen berörs inte, men de som inte har någon tv men en dator måste alltså betala tv-licens. Hur knäppt är inte det? Men speciellt kostsamt blir det för företag som för 300 datorer kan få en avgift på 60 000 kr per år, fast ingen enda anställd har tid att titta på tv. Tv-bolagen skapar behovet för att sedan mjölka folk på pengar. Får man göra så?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

helgonblomma sa...

http://docs.google.com/Doc?docid=dchwsf6k_1g2dvjwgc

Början till ett dokument jag ska skicka som rekommenderat brev till Riksradiotjänst i Kiruna.

Det är medvetet rätt provokativt, men jag vill ha en reaktion - och en reaktion NU, så att vi som är motståndare kan försöka formera oss ...

Återigen, det enklaste sättet att undvika alla de "hårklyverier" som blir följden är att dra en avgift på skattsedeln som alla har råd med för att finansiera "public service" - allt därutöver kan de ju hitta självfinansierande modeller för, även abonnemangsbundna tjänster på nätet!

//Alatariel
alatariel (sn4bel-a} users Punkt sourceforge dot net