onsdag 13 augusti 2008

Även Fidel Castro bloggar


Man kan väl säga att Fidel Castro har återuppstått. Efter att ha varit sjuk ett par år och sedermera återhämtat sig har han nu fått en ny livsuppgift; att blogga. Bloggen ”Cuba Debate” har funnits i ett par månader och sedan dess har han skrivit omkring 130 inlägg. Bloggen handlar uteslutande om politik, men har ingen kommentarsfunktion så det blir ingen riktig debatt.

Desto fler kommentarer finns på bloggen "Generacion Y", den kanske mest kända av de oppositionella kubanska bloggarna. Kvinnan bakom den heter Yoani Sanchez och hon får ungefär 1 000 kommentarer per inlägg där det förs en livlig debatt mellan regimens försvarare och kritiker.

Att en blogg har en kommentarsfunktion innebär inte att den automatiskt får en massa kommentarer, fast man vet att väldigt många är inne på bloggen varje dag. Oftast är det tvärt-om-tyckare som kommenterar, men jag tycker det är lika viktigt att få respons även från dem som tycker likadant, det stärker liksom motivationen att få både ris och ros för sina inlägg. Att aldrig få någon som helst kommentar skulle för mig vara som att spotta i motvind.

Här kan ni läsa Dagens Nyheters vinkling av Fidel Castros bloggande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: