torsdag 28 augusti 2008

Arbogamålet


Det var ju inte utan att man hajade till i går när löpsedlarna skrek ut att tyskan hade mördat de små barnen i Arboga. Även om jag har svårt att tänka mig att någon annan har utfört dådet, så finns det ju ändå inte någon teknisk bevisning som talar för att det var den tyska kvinnan. Tänk om hon nu är oskyldig...

Jag tycker att hela utredningen, inskaffade av obefintliga bevis och rättegången verkar vara en fars, med nämndemän som slinter med tungan. Man kan inte driva häxprocesser i det svenska rättssystemet, var och en som är anklagad måste få en chans till rättvis bedömning och ingen får ju ha förutfattade meningar. Kanske hela systemet med nämndemän är förlegat och behöver en översyn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige är ingen rättsstat, den som tror det är dum och naiv. Rättssäkerhet i fråga om domstolsärenden, handlar enkom om den tilltalades rätt endast dömas om det står utom rimligt tvivel och saken har bevisats.

Det har ej rått under Arbogamålet, där bevis saknas och flera omständigheter kring andra personer inte utretts.

T ex fadern, hans bror mm.
Nu säger någon, varför skulle fadern göra något sådant, nej det är förmodligen inte han heller, bevisligen inte han som utförde, men kan mycket väl ha beställt. Som sagt, påstår inte något, men man kan inte heller utesluta. Det finns ju de som tom ätit sin egna barn.

Vidare kan en känd sångare, dömas där ord står mot ord.
Maria Lundkvist vittnar mot honom, men varför anmälde hon inget direkt, eftersom det är allmänt åtal på våldtäkt och sen tro på en person som tror man "botar" homosexualitet genom böner och påstår sig ha sett Jesus. Hade en annan påstått den sett sina döda far/mor/moster/annan släkting/vän, så hade man undrat om alla hönsen är hemma, men nu läggs ett religiöst skimmer över det, då är det ok.

Finns starka skäl anta att tjejen ville då, men pga påtryckningar pga religiös familj, och ånger för begången "synd".
Dessutom ska han ha våldtagit först en ur sexuell synvinkel vuxen person, sen tafsat på ett barn, ett år senare, sannolikheten för det är lika med noll.

Hade han hetat Svensson eller Persson, hade han inte dömts.

Sen har sångaren framför kritik mot polis förut, ang hans mors utvisning för 10-15 år sen.

Sen inte att förglömma, kändsikåtheten, folk som gör vad som helst för lite kändisskap.

Mvh
Veritas odium parit

Anonym sa...

Tillägg:

Dessa två fall är inte de enda, det finns tusentals fall där polisen ändrar förhörsprotokoll, i stället för att t ex kolla upp saker, eftersom då måste de ju anstränga sig och då kanske den de vill sätta dit, frias.

Så länge inte det rensas ut och hålls bättre koll på vem som blir och de som är poliser, så kommer Sverige aldrig få rättssäkerhet.

Det kommer inte heller ske så länge retroaktiv lagstiftning tillämpas, åklagare och domare förutom poliser, får behålla sina jobb, trots de brutit mot lagen.

Det anses ju viktigare med rättssäkerheten för den enskilde tjänstemannen inom våldsapparaten, än att denne ev får stiga åt sidan, till gagn för rättssäkerheten för det stora flertalet.

Mvh
Veritas odium parit