söndag 18 maj 2008

Skön lirare säger upp sig

Polisprofessor Leif G W Persson säger upp sig från Rikspolisstyrelsen. Efter 25 års arbete säger han sig ha tröttnat på den konsekventa utarmningen av polisen i landet. Han tycker att alldeles för mycket resurser satsas på centrala polismyndigheter och byråkrati.

I veckan utsågs Bengt Svensson till ny rikspolischef. Leif G W Perssons uppsägning har inte direkt anknytning till det, men han är kritisk till Svenssons förslag att förstärka rikskrim med 200 utredare öronmärkta för kampen mot den organiserade brottsligheten och det anser Persson som något som skulle utarma den lokala polisen ännu mer.

Leif G W Persson är Sveriges ende professor inom polisforskning. Han ska nu be regeringen om andra arbetsuppgifter. Han ska också skriva klart faktaboken om grova våldsbrott han har börjat på och hjälpa Stockholmspolisen med en uppgradering av datasystemet.

Det är ju bra att han får välja precis vilka arbetsuppgifter han ska ha, trots att han säger upp sig från arbetet...

1 kommentar:

Unknown sa...

Leif G W är en uppblåst skrikhals som tror att han har rätt i allt och vet allt - men sanningen är att han bara är överdrivet självsäker och tror att man får rätt genom att skrika högst. Och de flesta av oss går på det - jag med - tills dess att jag råkade höra honom uttala sig med sedvanlig kaxighet i ett fall där jag råkade ha "inside info" och allt han sa var FEL. Då vaknade jag upp! Tack o adjö Leif.