torsdag 24 april 2008

Ska det vara så att man förlorar på att vidareutbilda sig?

Är det bara i landstinget det är så att när man vidareutbildar sig så tjänar man inte dugg på det, utan kan till och med få mycket lägre lön när man är klar, fast man har samma arbetsgivare? Sjuksköterskan som vidareutbildade sig till barnmorska hade 2 000 kr mer i lön på kirurgkliniken än vad hon fick när hon var färdig barnmorska, därför att hon var ny i yrket. Att hon hade jobbat som sjuksköterska i 10 år hjälpte inte vid lönesättningen. Ska det vara så?
Är man inte värd lite mer i lön om man vidareutbildar sig än vad man hade innan? Jag tror inte att det på någon annan arbetsplats skulle vara aktuellt att sänka lönen för någon som vidareutbildat sig. Det borde inte vara tillåtet att olika kliniker på samma sjukhus ligger så olika i lön. Alla har ju samma arbetsgivare egentligen.

"You brought my life back,
The glory you found, I´m in deep debt, without you I wouldn´t survive
The heart is pumping for my life, the mind is happy and I will love you to the day I die"
(Takida - Curly Sue)

1 kommentar:

Teknikutbildning sa...

Hej,

Det är många som är så fokuserade på lön. Jag tycker även att det är viktigt att ta hänsyn till det utökade ansvaret man får och att ens arbetsuppgifetr blir roligare. Sen är de ju bra om lönen höjs. på www.utbildning.se finns alla vidareutbildningar för sjukvården och även lite statistik om hur lönen utvecklas. MVH Fredrik