fredag 11 april 2008

Recept Bulgogi

Här ska ni får receptet på den godaste maträtten som finns:

BULGOGI
koreanska och betyder eldkött

4-6 personer, 800 g tunna skivor av innanlår, entrecote eller rostbiff (lövbiff)

Marinad:

1 hel vitlök
4 msk finhackad purjolök
1 tsk grovmalen svartpeppar
5 msk japansk soja (Kikkoman)
2 msk strösocker
1 msk sesamfrön
2 msk sesamolja, går bra med matolja (men inte lika gott enl mitt tycke)

1. Skär köttet i strimlor
2. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med övriga ingredienser till en marinad
3. Lägg köttet i en bunke och häll över marinaden, blanda väl
4. Låt köttet ligga i marinaden minst 3 timmar, gärna över natten
5. Stek eller grilla, serveras med ris

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: