tisdag 9 december 2008

Vi fick ett brev



För ett tag sedan fick vi ett brev från kommunen. Brevet gällde nya hämtningsdagar för hushållsavfall. Jag började läsa:

"För att övergången från de gamla hämtningsdistrikten till de nya distrikten ska gå så smidigt och enkelt som möjligt, är det viktigt att du tar del av nedanstående information. De nya hämtningsdistrikten böjrar att gälla från och med vecka 51 och 52."

Okej, så långt är jag med. Inget konstigt. När jag sedan läser vidare snurrar det till ordentligt:

"Är det så att din hämtning senarelagts med 3 dagar eller mer (under veckorna 51-52) från den gamla hämtningsdagen jämfört med den nya hämningsdagen, så får du först ställa ut på din gamla hämtningdag, sedan ställer du ut enligt det nya hämtnings schemat." Fin särskrivning.

What??? Senarelagts med 3 dagar? Vilken tunna är det? Den gröna eller den bruna?

Sedan finns det ett par helt obegripliga scheman med rutor, pilar och olika exempel på hur vi skulle ha fått ställt ut kärlet/kärlen under vecka 51. Rena rama snurren.

"Pilarna i de båda exemplen visar på hur många dagar du har mellan gamla hämtningsdagen och nya hämtningsdagen. Löper pilarna över fler än tre dagar får du ställa ut ditt kärl både på den gamla hämtningsdagen och den nya hämtningsdagen enligt bifogad information i det andra brevet."

Vadå? Vänta nu. Det andra brevet? Finns det ett brev till?

Som tur är finns det ett brev till. Där står det klart och tydligt:

"Restavfall (gröna kärlet) hämtas tisdagar udda vecka.
Komposterbart (bruna kärlet) hämtas torsdagar udda vecka."


Tack, det är allt jag behöver veta. Tänk att det behövs två papper för det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: