onsdag 3 december 2008

Se upp för halkan


Det råder blixthalka på vägarna här runtomkring. Temperaturen ligger runt 0-strecket och det har inträffat många olyckor enligt aftonbladet.se. SMHI har utfärdat halkvarning klass 1. Vi var ute och åkte för ett par timmar sedan och då var det inte det minsta halt, i alla fall inte på motorvägen. I södra länsdelarna verkar halkan var som värst och på riksväg 50 vid avfarten mot Blåberga har en buss och en bli krockat. Dessutom har det varit fyra olyckor på E20 och en olycka på E18 enligt polisen.

Även om det är halt på våra vägar verkar snön lysa med sin frånvaro till jul och man ska tro på SMHI:s julprognos. Vi som hade hoppats på att Jo och B skulle få komma till ett vintervitt Sverige och känna att det verkligen är jul på riktigt. En vit jul. Men det verkar bli som de senaste jularna. Regn, slask och en känsla av påsk i stället. Jag kan inte minnas när det var snö senast på julafton.

När M var liten, julen 1986 eller så, var det snö innan jul och vi köpte skidor till honom i julklapp. Det var rätt mycket snö i december, men ju närmare julafton vi kom, ju mer smälte snön bort. På julafton fick han prova skidorna på en snöfläck som var ungefär 3 x 3 meter och jag minns att jag tyckte så synd om honom. För alla barns skull önskar jag att det blir snö åtminstone över jul och nyår så de får uppleva en vit jul.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: