onsdag 31 december 2008

Nyårsafton


Årets sista dag. Ett år går fort, och ju äldre man blir desto fortare går det. Förra nyårsaftonens åldersnoja har bytts till resignation. Vi blir alla äldre och 50 är ju bara en siffra. Nyårslöften har jag aldrig gett, och kommer nog aldrig att ge heller. Allt prat om att äta nyttigare, börja motionera, gå ner i vikt, ta hand om sig, det rinner bara ut i sanden i alla fall. Att en av fyra eller fem lyckas hålla ett nyårslöfte tycker jag låter som ett önsketänkande, men det stämmer säkert för jag vet ju att det finns människor där ute som kan hålla vad de lovar. Därför lovar jag att inte lova något.

Enligt Metro ser nyårslöftenas nio-i-topp ut så här:
Äta mer hälsosamt 48 procent
Börja träna 42 procent
Stressa mindre 19 procent
Läsa fler böcker 12 procent
Få koll på min ekonomi 10 procent
Dricka mindre alkohol 9 procent
Spendera mer tid med familj och vänner 9 procent
Sluta röka/snusa 8 procent
Tänka mer på miljön 5 procent

Vissa löften är ju lättare att hålla (för en del), t ex äta mer hälsosamt, börja träna och läsa fler böcker. Men att ge som nyårslöfte att stressa mindre är nog inte så lätt. Ofta är det många yttre omständigheter som gör att man känner sig stressad, saker som man inte kan göra så mycket åt själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Frågan skall nu utredas av behörig myndighet i USA.
I god ordning ordnas det en jättekonferens om bröst
och hur mycket som kan/bör synas. Det blir LIVE tal
av president Obama, flottans musikkår spelar och wett-shirt tävlingar ordnas varje timme. Platsen blirBreast Town (Oregon) i maj 2009. Nipples Airways ger bra rabatter från 66 städer i USA. /Källa: My sick head