söndag 10 oktober 2010

Om att verkligen sitta på pottkanten

Antingen lurar de sig själva, och anhöriga och alla andra. De som påstår att äldre mår bättre av att kissa efter schema, på bestämda tider, lika varje dag. Visst, det kanske är bra att träna blåsan om man är inkontinent, men en 88-åring kanske inte tycker det är det viktigaste i livet. Det är nog viktigare för henne att få kissa och bajsa när hon är nödig. Som alla andra gör. Men jag förstår dem som förespråkar kiss- och bajsschema. Det sparar på personalen, som förresten redan är sparad på. Inget onödigt tjafsande med frågor om pensionärerna behöver gå på toaletten.

Jag bara undrar vad de gör med de stackare som inte kan göra sina behov på bestämda tider. Får de sitta i skiten tills nästa gång det är deras tur att gå på toa enligt schemat?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Tanja och Selma sa...

Titta in på vår blogg och se vad du tycker! Kommentera gärna om du ser något du gillar, eller inte gillar=)

elina sa...

Jag är ledsen men måste berätta att kissandet sker redan på ett slags schema i de flesta äldre/demensboenden. Upp, toa, frukost kanske toa, lunch, toa, vila, kaffe toa ...så går dagen och på natten går toaronden ett par gånger. Nu har bara någon satt det på papper. Så illa är det och snart har alla blöjor.
Har kollat dina bilder, fina! välkommen att ta en titt på mina bilder på "vandringar".