tisdag 26 oktober 2010

Drognoja

Det går ju att tjäna pengar på olika sätt här i världen. Apropå inlägget nedan.

I Kalifornien är ekonomi det främsta argumentet för att legalisera marijuana. Förespråkare för Proposition 19,  menar att de rasistiska förtecknen i cannabis-relaterade gripanden kommer att minska (låter lite långsökt), att cannabisodling skapar nya jobb, skapar skatteintäkter, minskar brottsligheten(?) samt minskar kartellrelaterat våld i Kalifornien och Mexiko. Enligt lagförslaget får personer över 21 år rätt att äga upp till 28 gram cannabis och konsumera det hemma eller på licensierade platser i "rekreationssyfte". Delstaten och lokala statsförvaltningar får beskatta försäljningen av cannabis vilket kan ge intäkter på miljontals eller miljader dollar till det ekonomiskt hårt ansträngda Kalifornien. Och det tilltalar naturligtvis politikerna.

Så det verkar alltså som om Kalifornien kommer att tillåta marijuana. Till annat än medicinsk användning, för till detta är cannabis redan en laglig drog. Kan man inte droga folket med religion längre, tar man till andra medel. Och tjänar dessutom en hacka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Ann-Mari sa...

Vissa politiker är ju kända för att vara duktiga på att hitta argument...det har inget med förstånd att göra.

Jag tycker om din blogg...det är inspirerande med människor som inte bara koncentrerar sig på få saker, utan på hela spektrumet som utgör livet!
Ha en fin dag,
Ann-Mari

oskar sa...

eller så inser man att staten inte kan styra allt i människors liv och försöker hantera det på ett rationellt sätt.