måndag 4 oktober 2010

Jösses

Ett rejält terrorhot, säger en terrorismforskare i Sverige. USA:s utrikesdepartement har varnat sina medborgare i Europa att hålla sig undan från folksamlingar och kollektivtrafik. Storbritannien har utfärdat en en liknande varning för britter som befinner sig i Tyskland och Frankrike. Underrättelsetjänster i USA och Europa har uppgifter om att terrorister kommer att slå till på samma sätt som i Bombay 2008, mot flera platser samtidigt, mot flygplatser och mot turistattraktioner och hotell. Dessutom tror man att Usama bin Laden har godkänt det hela. Det påstås att man kom terroristplanerna på spåren då en misstänkt tysk terrorist greps efter att ha varit på träningsläger i Pakistan.

Är det på riktigt och inte bara terroristnoja?
Är det inte bara nån som har yppat nåt och sedan har ryktet förvanskats på vägen mellan mun och öron, mellan människor, som i viskleken?
Är det ett påhitt från några människor som inte lever i verkligheten, som hela tiden letar efter förestående katastrofer?
Är det några paranoida kufar som ser hot överallt?

I mina öron verkar hela terroristhotet lite överdrivet. Eller planeras för nånting annat stort som de tror triggar igång terrorister att slå till i Europa?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

I dina öron verkar hela terrorist hotet lite överdrivet.

Har du glömt redan MADRID massakern?!

Beelzebjörn sa...

Hotet är nog större nu än det var 2000, mycket tack vare 'Kriget Mot Terrorismen'.

Med det sagt ska man nog ta hotet om muslimsk terror i Europa med en nypa salt - de allra flesta terrordåd i Europa utförs av inhemska grupper, oftast med politisk extremism som motiv, snarare än religiös fundamentalism.

Den här typen av alarmism som USA sysslar med har knappast rötter i verkliga hotbilder, utan bör nog betraktas med skepsis.

Anonym sa...

@ Beelzebjörn
Terrorhoten mot Europa är alltså påhittat av USA... "Tysk terrorcell utplånad i Pakistan"[DN]
"Drone attack kills German militants 05/10 00:44 CET" [EURONEWS]
"'Germans killed' in US drone strike
Pakistani officials say five Germans among eight fighters killed in attack in Mir Ali, North Waziristan." [aljazeera.net/news/]

"Tolv terrormisstänkta gripna i Frankrike"[DN].
"France arrests nine in anti-terror raids" [BBC]
"French police arrest three linked to al Qaeda suspect" [France24]...
Alla nyhetskanalerna är betalda av CIA...

Är det här som USA sysslar med? Har knappast rötter i verkliga hotbilder? "...utan bör nog betraktas med skepsis."?!

Att ta hotet om muslimsk terror i Europa "med en nypa salt"? - "de allra flesta terrordåd i Europa utförs av inhemska grupper, oftast med politisk extremism som motiv, snarare än religiös fundamentalism.", var det så med MADRID massakern?!
Var MADRID massakern utfört av inhemska grupper?!

"Hotet är nog större nu än det var 2000", denna övertygelsen har du efter att du har befunnit dig i ett land under krigstid...