tisdag 12 oktober 2010

Men det är ju själva den

Försäljningen av
överfallslarm har ökat
Det största, och i princip det enda, samtalsämnet i går var våldtäktsmannen, eller våldtäktmännen, som härjar här i stan. Det är ju själva fan att man inte kan gå ut utan att vara rädd för att bli överfallen. Så jäkla sjuka människor det finns.

Lite bättre känns det i alla fall för stunden när polisen nu gripit en misstänkt. Men tänk om det inte är han? Och ponera att det finns flera män som har våldtäkter som hobby. Fast det är ju egentligen en sjukdom. Men om de nu är så sjuka att deras största lust är att våldta och förnedra kvinnor, borde de inte söka hjälp då? De kan väl inte heller tycka att det är så väldigt kul att förvandlas till vampyrer? Eller mr Hyde?

Men om det hjälper att hänga ut våldtäktsmän på nätet vetesjutton. Det är väl mest för att de ska få skämmas, och hjälper väl knappast kvinnor som blir våldtagna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

"Men om det hjälper att hänga ut våldtäktsmän på nätet vetesjutton. Det är väl mest för att de ska få skämmas, och hjälper väl knappast kvinnor som blir våldtagna."

Det hjälper inte det minsta, visst får en del av dom som faktiskt är skyldiga skämmas men missbrukspotentialen i ett system som det är enorm. Är du arg på en manlig bekant? Häng ut han som sexförbrytare på nätet. Blir det pinsamt att erkänna för pojkvännen att du varit otrogen? Häng ut ditt krogragg som sexförbrytare på nätet.

Ytterligare en grupp av människor som förlorar stort är den grupp som utsätts för de riktigt rutinerade eller sjuka förbrytarna då dessa, väl medvetna om riskerna och konsekvenserna, istället väljer att ta till ännu mer våldsamma och vidriga metoder för att minska risken att åka dit eller bli uthängd.

I väldigt många brott där konsekvenserna för att åka fast är mycket stora tenderar brottslingar att antingen dölja vem dom är eller att inte lämna några vittnen. Tänk på det.