fredag 24 april 2009

Sms-lurendrejeri


För ett par dagar fick jag två sms från nummer 72722, som snodde pengar på mitt kontantkort. Visserligen har jag aldrig så mycket pengar på mobilen så jag blir av med en förmögenhet men ändå. I dag fick jag två sms till och helt plötsligt var mitt saldo 1,20 kronor. Kul. Eller inte. Jag blev skitsur och skitförbannad och undrade naturligtvis vad detta var för nåt. Som vanligt kan man söka på nätet och få svar på allt och jag kan ju säga att det är fler som blivit av med sina pengar på mobilen. Tydligen är det någon sorts tävling som finns på Facebook och därifrån snor de pengarna. Efter lite luskande fick vi reda på att det går att skicka STOP till 72722 så stoppas "tjänsten." Hoppas det fungerar bara.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

16 kommentarer:

Sophy - What U See Is What U Get sa...

men då måste man väl ha anmält sig på nått sätt? :s

Anonym sa...

Min trettonåriga dotter fick sådana där sms, hennes kontantkort tömdes snabbt. Vi försökte skicka stop men det fungerade inte. Efter en massa bök med mail och dyligt blev vi av med eländet. Jag är glad att hon inte hade abonnemang...

Marie sa...

Tack för info. Ska genast prata med la famiglia. Suck säger jag bara. Trevlig helg.

Anonym sa...

Skicka stopp med 2 p till 72722 så får du ganska direkt ett sms att du avslutat prenumreationen.

Anonym sa...

Skicka ett sms med stopp till 72722 observera 2 p i stopp.

Du får ganska direkt ett bekräftelse SMS som säger att du sagt upp tjänsten.

Anonym sa...

skicka stopp med 2 p.

Anonym sa...

Nu sitter jag i telefonkö hos polisen för detta med sms från numret 72722. De har tagit en del pengar av mig och det funkar inte att skicak STOPP varken med ett p eller två p och det spelar heller ingen roll om det är stora eller små bokstäver... Ska fan anmäla detta det är ju rena stölden! hatr aldrig varit inne på någon sånhär sida och verkligen itne angett mitt numer. >Gud va förbannad jag är!

Anonym sa...

nu skickade jag STOP. och fick genast en bekräftelse på att jag inte var med längre

Anonym sa...

STOP. (alltså stora bokstäver, ett P och punkt??) HATAR DETTA! fick sjuk panik när jag fick smset!! AAAH!

Anonym sa...

DET GÅR JU INTE ATT SKICKA TILL 72722!!!!

Anonym sa...

det går inte att svara på ett sms från 72722, du måste öppna ett NYTT sms där du skriver STOP till 72722. =)

Anonym sa...

Märkligt att det inte går att stoppa tävlingstjänsten för alla!
Jag fick direkt svar från 72722 att jag framgångsrikt stoppat tjänsten,samtidigt frågade dom om jag ville fortsätta då skulle man svara ja,kanske det missförstås och några tror frågan är ,vill du avsluta..

Bitten sa...

Konstigt nog lyckades jag stoppa vid första försöket.

Anonym sa...

så fort jag fick sms'et om att det skulle dras av 30kr/per sms och att jag kunde avsluta tjänsten med hjälp av att skriva STOPP till 72722. Även fast jag fick bekräftat att jag slutat tjänsten så har de fortfarande skrivit sms vilket gjort att 30kr dragits. Jag försökte en gång till med att skriva stopp till 72722 och fick kort därefter bekräftat att jag framgångsrikt avslutat tjänsten o.O. Nåra sekunder efter sa de att det var en ny runda -.-

JÄVLA IDIOTER, ursäkta språket men det ska räcka med att man avslutar tjänsten en gång. Och de borde inte ens starta en upp koppling till en tjänst då de utger helt fel uppgifter.

Tack,
Johan

Anonym sa...

du vet itne hur man avslutar det från en annan telefon för min är nämligen borta?

johanna sa...

varför skriver alla anonymt? jag vill tala med någon jag har precis upptäckt det här med 72722 men jag har inte ens min mobil så jag kan inte avsluta detta- har panik!!