tisdag 14 april 2009

Mätt på kemikalier


Jag tänker nog aldrig mer köpa färdiga köttbullar efter att ha läst det här.

Och jag som tyckte jag var så smart när jag köpte färdiga köttbullar. Inte bara färska Mamma Scan utan djupfrysta små köttbullar också. Smakade gott gjorde de med och jag slapp stå och kladda med färsen själv. Men smaken är ju faktiskt konstgjord, bullarna innehåller alldeles för lite kött och för mycket kemikalier. Det är bara det att det är så jobbigt att rulla köttbullar, så om jag ska göra själv så blir det biffar i stället. Lika gott men hälften så mycket jobb. Bara att klicka ut lite färs i pannan och platta till lite. Bara ren köttfärssmet, med riktiga ingredienser som mjölk, ströbröd, lök, kryddor och ägg. Det behövs inte så mycket för att köttfärsbiffarna ska bli goda, i alla fall inga aromämnen, smakförstärkare eller stabiliseringsämnen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: