fredag 3 april 2009

Att blogga kan få oanade konsekvenser


Att blogga när man är arbetslös är nästan som att jobba enl a-kassan. En tidigare Volvoanställd i Braås kan förlora sin a-kassa för att han bloggarSmålandspostens hemsida. Fast han får inget betalt för sitt bloggande och är inte anställd. Vi kanske alla i framtiden får avdrag på lönen för att vi bloggar. Bloggandet sker visserligen på fritiden, men vi måste ju vara utvilade så vi orkar med jobbet. Det finns ju alltid en massa konstiga regler för att vi ska få så lite pengar som möjligt. Och när man är arbetslös måste man ju vara aktiv arbetssökande hela tiden, och det är man ju inte om man bloggar någon timme då och då. Någon tycker nog att det är obekvämt att någon som blivit arbetslös bloggar om sin uppsägning. Han ska nu redogöra för hur mycket tid han lägger ner på bloggen på sitt stämpelkort och sedan dras tiden av från ersättningen. Det absurda är att han fick veta att det går bra att skriva på sin privata blogg så länge han inte har någon reklam.

Jag tycker det hela låter som ett aprilskämt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Thomas Olausson sa...

Och själv sitter jag på jobbet med datorn fri för bloggning tolv timmar åt gången. Jag håller med dig, det där låter absurt.

idun sa...

Det är ju inte klokt :(

Blogtester sa...

Det hänger ihop med självständighetsprincipen - http://emergenceofhumantouch.blogspot.com/2009/04/sjalvstandighetsprincipen-2.html

Anonym sa...

Det är ju skitbra! Då kan ju även jag få jobbavdrag!!!
Trevlig helg!