söndag 30 augusti 2009

Byråkrati kan fördröja vaccineringen


Man kan ju undra varför svininfluensan drabbar några värre än andra. Det verkar som om 40 procent av offren är unga personer, som har bra hälsa men som dör inom fem till sju dagar. Enligt uppgift har det dött 2 180 personer av viruset i hela världen sedan det upptäcktes i april. Inom ett par veckor kommer det vaccin till Sverige, men det måste först godkännas av EU, ochäven om vi får vaccinet hit kan det inte börja användas innan EU gett sitt godkännande. Eftersom viruset sprider sig jättesnabbt, ungefär fyra gånger så fort som andra virus, kanske det är i senaste laget att börja vaccinera i början av oktober. Men lika snabbt som influensan sprider sig, lika snabbt verkar den ebba ut. I Storbritannien har svininfluensan redan börjat ge sig, från 30 000 smittade för två veckor sedan till ungefär 5 000 nu. Så om vi har "tur" kanske vi inte behöver vaccinera så många, utan de flesta har redan hunnit vara sjuka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Olivia sa...

Alltså visst det är unga som dör typ, men det är ju inte i Sverige! Sverige har för bra resurser för det, medicin och sånt som inte alla länder har och som inte vissa personer i andra länder har råd med, det är därför! Man överlever med ipren och alvedon, vatten och frukt här i sverige typ. jag hade typ svininfluensan och jag är inte död

Bitten sa...

Tur för dig att du är frisk nu. Jag bara reflekterar över varför så många unga, friska dör. Är det kanske för att äldre har ett visst skydd eftersom de haft influensa så många gånger och inte blir lika sjuka? Jag vet inte, men det är lite läskigt, för unga, friska människor borde klara sig bättre.