tisdag 11 november 2008

Upproret har bara börjat


Är det så konstigt att folk börjat med fildelning av musik och filmer när priserna är så höga på skivor med musik och film? Och att det dröjer så länge innan allt kommer till lilla Sverige. Självklart tycker jag att de som gör musik och film ska ha betalt för det, men jag tror nog att de får så de klarar sig ändå. Det är ju just de stora bolagen som vill sätta dit fildelare och de tjänar pengar. Jag tycker att man ska ta det positivt att folk vill fildela och sprida deras musik och filmer, i slutänden tjänar de nog på det i alla fall. För tycker man att något är tillräckligt bra köper man nog en fysisk cd eller dvd till slut. Jag tror att det kommer att bli svårt att sätta dit fildelare och det hjälper väl inte att få ett IP-nummer om man kan använda grannarnas trådlösa nätverk och ladda ner det man vill ha. Fildelning är i dag alltför utbrett för att någon någonsin på film- eller musikbolag ska kunna sätta dit alla fildelare och vad kostar inte det i pengar, resurser och tid?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lämna IPRED i fred! Det är stöld att ladda ner musik och film från Internet. Det är kriminellt. Fildelare är alltså kriminella personer som borde sitta i fängelse.

Lär er att betala för det ni vill ha istället! Snåljåpar!

Leo sa...

Anonym:

IPRED handlar inte om fildelning. Det handlar om att avskaffa vår rättssäkerhet och integritet, och ge privata intressebolag polisbefogenheter. Så kan vi inte ha det i ett rättssamhälle.

Läs mer om IPRED på www.stoppaipred.nu