lördag 22 november 2008

Avstår sin lön på Posten


Att postens vd Lars G Nordström nu släpper en bomb och säger att han avstår från sin lön på 900 000 kr i månaden tyder väl på att han har pengar så han klarar sig ändå och att till och med han tycker att lönen var för hög. Varje månad har han alltså fått en lön som motsvarar 45 brevbärarlöner. Inte tror jag att han har arbetat och slitit som 45 brevbärare och det är skönt att det finns människor som inte vill framstå som giriga. Ingen vd är värd så mycket pengar, inte ens om han har den specialkompetens som Posten behöver vid sammanslagningen med Post Danmark. Något som jag är lite nyfiken på är vad Posten kommer att lägga dessa miljoner på som de kommer att "spara" varje år för att vd:n avstår sin fantasihöga lön.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

ehm, om ingen hade protesterat så hade den girige postVDn förmodligen behållt allt, med stor sannolikhet, så det gör honom bland de mest giriga personena inom det halvt statliga företagen numera.

Stort minus till VD:n som kommer ha så mycket pengar att han kan köpa klappar åt hela den fattiga världen i jul.

Girigheten går alltid först tydligen.

Bitten sa...

Jag var förstås lite ironisk.

Anonym sa...

Typiskt Sverige. Det är helt okej att Zlatan tjänar miljoner men när en VD tackar och tar emot det som erbjuds då är HAN girig???

Anonym sa...

Tänk då på att Volvos VD tjänar dubbelt så mer, om det är någon som borde avstå lönen så är det han med tanke på hur många jobb som varslas.

Anonym sa...

Först klagar alla på för höga löner.
Sedan på att de som fått höga löner avtsår?!?
Kan inte alla bittra socialister emmigrera till Nordkorea eller nåt...så slipper vi andra släpa på er här hemma i Sverige.

Suck // Ola

SwedishMarie1960 sa...

Ja det var ju nobelt att avstå från hela månadslönen...han måste vara rik som ett troll redan när han kan jobba gratis. Hur i herrans namn tänkte styrelsen när en vik. chef erbjöds 900 000 kr i månaden? Och vad kommer då inte den kommande ordinarie chefen att erbjudas? Han har tjänat 7 ggr mer än statsministern....är det verkligen 7 gånger svårare att leda posten än landet Sverige? Nej...nu har jag skickat mitt sista julkort...inget mer gynnande av det företaget mer än nödvändigt...skänker julkortspengarna till Ecpat istället!!!