lördag 8 november 2008

Höj lönerna för kommunanställda ...


...så de har råd att betala parkeringen när de tar bilen till jobbet. Enligt ett förslag, som just nu utreds, ska gratisparkeringarna för alla kommunanställda på arbetsplatser i centrala stan försvinna. Jag tycker att de kan betala parkeringsavgift som alla andra, varför ska de ha gratisparkering? Eller inför ett subventionerat månads- eller årskort för dessa anställda, likt det vi som arbetar på USÖ kan köpa. Alla kan inte åka kollektivt till jobbet, men att ha gratisparkering för kommunanställda i dagens kärva ekonomiska läge är inte försvarbart. Jag antar att det är kommunen som skjuter till pengarna, alltså är det vi skattebetalare som betalar deras gratisparkeringar.

En del kommunanställda har uttalat sig i tidningen NA om att gratisparkeringen kanske tas bort och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Någon säger att han måste börja resa dagen innan och kommer hem dagen efter om han ska försöka åka kollektivt till jobbet. Var bor han, i Norrland? En annan vill inte att hans dotter ska behöva vara ännu fler timmar på fritids och att han därför måste ta bilen till jobbet.

Det handlar ju inte om att försöka få de anställda att inte ta bilen, det handlar ju om att de ska betala parkeringsavgift som alla andra som jobbar i centrala stan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: