torsdag 30 oktober 2008

Och alla blir lika förvånade varje år


I dag var det inte så skönt att gå på stan för det började regna och blåste kallt. K skulle jobba lite längre så jag tänkte ta en tur och se om det var något som föll mig i smaken. Jag hittade absolut ingenting som jag ens övervägde att prova, men jag började snegla lite på julsakerna som fanns i min favoritaffär Entré. Jag lyckades dock hålla fingrarna i styr, jag har ju lovat mig själv att inte handla förrän till första advent. Efter en evighet och två trötta fötter senare kom äntligen K och plockade upp mig så vi kunde åka till Ikea. Vi började vår shoppingrunda med två korvar var, med massor med stark senap. Mums. Vi hade siktet inställt på ljusen, och ägnade inte så mycket tid åt att titta på andra saker. Precis när vi kom till ljusavdelningen träffade vi T, hans tjej och hans mamma och stod och pratade med dem en lång stund.

När vi kom ut från Ikea hade det börjat snöa. Stora blöta blaffor landade på vindrutan. På NA:s nättidning står det "Snövarning i natt: Undvik vägarna." Jag fick en sån där bild i huvudet där jag ser hur alla kör bredvid vägarna för att undvika dem.

Det verkar bli snö, regn, halka och elände de närmaste dagarna, i alla fall i Götaland och Svealand. Det är alltid den här första halkan som är mest förrädisk, innan folk har vant sig vid att det kan vara halt när det kommer snö, eller regn som fryser på vägbanorna. Varje år är det alltid samma sak, alla blir lika förvånade att det kan vara halkigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hela göteborgs kollektivtrafik är totalt utslagen när det kommit mer än en centimeter snö.

Captcha: bersive