onsdag 22 oktober 2008

Klädkris i livet?



Varför har allt fått ett sådant behov av att synas när det går på stan? Det har verkligen nästan blivit mode i det här med jackor som är i en självlysande färg och med reflexer på, s k varselkläder. Här lite ”på landet" i den lite mindre staden går just nu var och varannan människa runt med sådana jackor, och byxor med för den delen. I och för sig är det väl bra att folk syns, men inte är det väl så snyggt? Det är okej att ha självlysande västar och kläder på jobbet för att synas, men att gå runt i sådana kläder dygnet runt, i ur och skur på fritiden verkar inte särskilt roligt. Nog har de väl något annat att ta på sig? Om alla helt plötsligt har sådana kläder på sig så tappar de väl lite sin poäng; man ser inte människorna för alla varselkläder.

Hela varselklädesstilen kanske är en protest mot modesamhället och mot att vi måste vara så snygga hela tiden. Eller så orkar inte folk byta kläder efter jobbet utan går på stan i dem. Kanske är det ett tecken på utmattningssyndrom, ingen orkar bry sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det har verkligen gått inflation i varselkläder. Snart kommer man inte bli varse folk klädda i limegrönt för att de är i majoritet.