onsdag 7 oktober 2009

Kinakyckling



Här kommer ett recept på jättegod kycklinggryta. Jättelätt att göra. Och hur gott som helst.

Cirka 1 kg kycklingfilé, 1½ msk matolja, 20 st hela pepparkorn, 2 cm färsk riven ingefära, minst 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk chilisås + 2 st finhackade piri-piri (eller sambal oelek eller liknande), ½-1 buljongtärning, 2½-5 dl varmt vatten, 1 tsk salt, 1-2 tsk socker, strimlade bambuskott, lite soja, 3 tsk potatismjöl eller majsenamjöl/redning.

Skär kycklingen i bitar, hetta upp oljan i grytan och fräs pepparkornen 2 min. Fiska upp och släng kornen. Bryn kycklingbitarna cirka 5 min- Häll i ingefära, pressad vitlök, chilisås piri-piri /eller dyl ) och rör om. Häll i varmt vatten, buljongtärning, salt och socker. Rör om, sjud 10 min under lock. Blanda i potatismjöl eller majsenamjöl med lite vatten och häll i grytan. Häll i bambuskotten.

Servera med ris.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Inga kommentarer: