lördag 24 oktober 2009

Inte bra för blodtrycket



"I en tid då Sverige går igenom den allvarligaste ekonomiska krisen sedan trettiotalet måste alla parter visa samhällsansvar när lönen för sammanlagt drygt en miljon anställda inom kommuner och landsting ska förhandlas fram."

Så skriver Gruppledarna i Sveriges Kommuner och landstings arbetsutskott.

"Sjuksköterskor och andra grupper inom Vårdförbundet har redan ett avtal för 2010 om 2 procents löneökningar. När det ingicks var det ingen som kunde ana den ekonomiska krisen. Som seriösa arbetsgivare ställer vi oss därför frågan om sjuksköterskeavtalet ska sägas upp. "

Men hallå, lägg av! Jag blir så förbannad så jag blir nästan helt stum. Avtal är avtal och sjuksköterskeyrket är väl inget kall. Sjuksköterskor vårdar människor, har ett sjujädra ansvar för människors liv och har absolut ingen hög lön. Kunde regeringen gå in med miljarder för att rädda bankerna i krisen, fast deras pengar var bortslösade på höga bunusar till inkompetenta chefer, så kan de förbanne mig gå in och rädda sjuksköterskornas redan avtalade löner för 2010. 2 procent, hur mycket blir det på en redan alltför låg lön? Inga fantasisummor som i bankvärlden i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: