onsdag 9 september 2009

Välfärd är värt mer än 68 kronor



Jamen, det är ju det här jag tjatat om länge. Att höja skatten i stället för att sänka för att rädda välfärden. Hur moderaterna trots stora underskott och snabbt ökande arbetslöshet vill  låna tio miljarder kronor för att sänka inkomst­skatterna är obegripligt för mig. Dessutom beräknar Riksdagens utredningstjänst att de svenska offentliga finanserna skulle ha varit 80 miljarder kronor starkare om den borgerliga inte sänkt skatterna. Och det är inte medelsvensson eller de lägst betalda som fått mest sänkning av skatten. Den tiondelen av befolkningen som tjänar bäst har fått mer än vad 60 procent av befolkningen fått tillsammans. Pensionären har fått 68 kronor i sänkt skatt och miljonärerna har fått tiotusentals kronor, precis som om de inte skulle klara sig ändå. Jag tycker det är rätt av socialdemokraterna att vilja införa ny förmögenhetsskatt, höjd inkomstskatt och skatt på exklusiva fastigheter, Jag tror också att det behövs för att klara jobben och kvaliteten i skolan och vården.

Och hur många fler jobb har regeringen skapat genom att sänka skatten?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud. Sossarna hoppas väl att deras flummskola gjort så att ingen av valboskapen kan räkna längre. Hur många tjänar över en miljon? Sossarna kan ta alla deras inkomster i höjd skatt, det kommer inte ens att räcka till Månas pension.

August Palm sa...

Ett helt normalt nyliberalt trams inlägg.
De ogina och snåla moddarna kan inte tänka sig att bidra med ett öre till någon annan.

Candy sa...

Fy fan vilka puckon moderaterna är! Varför ska de låna för att sänka inkomstskatten? Är de helt tappade eller? Sen är ju inte sossarna världens bästa heller, men hellre 68 kronor mer i skatt för att rädda välfärden. Vad fan är 68 kronor av alla tusenlappar ens inkomst ligger på?