lördag 19 september 2009

En dyr historia


Notan för bröllopet mellan Victoria och Daniel blir 14 miljoner enligt Aftonbladet. Hovet får 10 milljoner av staten. För ett bröllop!!! Utrikesdepartementet får dessutom 4 miljoner för att ta hand om de hundratals journalister som väntas bevaka bröllopet


Samtidigt som kungahuset smörjer kråset och festar kommer världens fattigaste länder att få minskat bistånd på grund av den ekonomiska krisen. I och för sig är inte bara Sveriges bistånd som sjunker utan biståndsnivåerna i hela världen. Över 100 miljoner fler människor beräknas hamna i extrem fattigdom för varje år som krisen pågår. Ungefär en miljard människor världen över lider av hunger och undernäring. Varje timme dör 1000 personer av svält, de flesta av dem är barn.



Därför tycker jag att det faktiskt är äckligt att vi skattebetalare ska vara med och lägga 14 miljoner på ett bröllop. Även om det råkar vara kungligheter som gifter som och även om vi tydligen bara betalar 1 kr 55 öre per person. Det är rent löjligt att ett bröllop ska behöva kosta så mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Det är väl så att vi människor är rätt så irrationella. Många av oss tycker det är rätt fint med ett kungahus fastän det är en föråldrad och kostsam institution.
Så vi säger ja och amen till att betala deras utgifter.

Och mitt jobb: På en 14-dagarsperiod är nästan all min arbetstid koncentrerad till den första veckan (inklusive söndagen, men med ledig lördag). Och det är långa arbetsdagar.
Vecka två jobbar jag måndag 12.30-20.30 och är sedan ledig resten av veckan.

nillas liv på pinnen sa...

Jag håller med om att det är osmakligt. Även människor i vårt land lever i fattigdom medan man lägger så mycket pengar på ett enda bröllop.