fredag 19 september 2008

Chili Cincinnati Spice Mix


Mina barn har alltid tyckt om kryddstark mat. Den minsta åt hellre pizzasallad, prickig korv och annat lite starkare än välling eller gröt. Första gången jag gjorde tacos rynkade K på näsan och tyckte det var lite skumt. Numera är det ingen som klagar när vi ska äta tacos i det här huset, mer än jag kanske. Jag tycker att det är väldigt gott, men lite jobbigt och småpilligt att hacka grönsaker och skära lagom bitar av allt, riva ost och steka färsen. Numera blir det två sorters färs, en äkta och en oäkta, som K säger. Alltså köttfärs och quornfärs, eftersom Je inte äter kött. Ett tag gick det nästan till överdrift med tacoätandet, en gång i veckan minst under en period när vi var som mest sugna. Det var nästan så man blev lite trött på det. Det är i alla fall
ett bra sätt att få barnen att äta grönsaker och numera äter vi tacos kanske en gång i månaden, som genomsnittsfamiljen alltså. Sedan introducerade M tacopajen också här hemma, det var efter att han flyttat hemifrån och ibland slår vi till och gör en sådan. Den är himmelskt god och då kan jag nästan äta hur mycket som helst. Det sägs att det är spiskummin som är hemligheten med tacos, som gör det extra gott, men jag har en krydda som jag fick med mig från USA. Den kryddan heter Chili Cincinnati spice mix och är tillverkad av Hard Times Cafe. En mycket god kryddblandning som enligt förpackningen är världsberömd. Nästa gång tacos står på menyn kanske vi ska göra tacotårta, det låter spännande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: