lördag 16 augusti 2008

Vissa tycker visst att det skjuts för lite


USA är landet som aldrig slutar att förvåna mig. I Texas ska nu lärare på en skola från höstterminens start få bära vapen. Nyhetskanalen ABC:s läsare är positiva, en av dem säger att "det här borde bli en policy i alla landets skolor, då skulle vi få färre psykon som skjuter ner barn i skolorna." Jag tror ju däremot att det blir precis tvärtom. Ju fler vapen som finns i samhället, ju fler psykon finns det som skjuter ner folk. Jag menar, det säger sig väl självt, inga vapen - inga psykon som skjuter barn. Hur jävla dumma är människor egentligen? Inte ens föräldrarna protesterar, de är tyvärr fruktansvärt positiva, eftersom de flesta barn i området får sin egen pistol i 12-årsåldern. Det är ju fruktansvärt ge en 12-åring en pistol, är det så konstigt att världen ser ut som den gör? Mad world!



Även i Sverige skjuts det lite mans. I Piteåtrakten har folk tröttnat på att det finns för lite poliser och där sköt en man några tjuvar med hagelgevär. Alla grannar hyllar nu mannen, alla grannar har förresten också gevär och kan skjuta. Jag tycker ändå det är att gå för långt att börja skjuta tjuvar. Visst kan man tröttna på att folk stjäl och att det inte kommer någon polis när man ringer efter hjälp, men jag tycker inte att det löser några problem att ta till vapen. Vilket är värst, en tjuv som stjäl egendom eller en man som skjuter folk?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Gummifarsan sa...

Håller fullständigt med dig. Kanske kan vara dags att funderar över de egentliga orsakerna till att lärarna "behöver" beväpna sig... Men det är klart - det kanske kräver att man tar tag i ett problem istället för att bara behandla symptomen vilket oftast är enklare.

Anonym sa...

Vapen borde inte vara allmänt tillgängliga som i USA. Men när nu samhället ser ut som det gör kan jag förstå att även lärare tillåts beväpna sig.
I Sverige trakasseras många lärare av elever och saknar befogenheter för att värja sig själva. Här tillåts man inte att försvara sig. Är det bättre?