fredag 15 augusti 2008

Vardagsbekymmer



Alex Schulman undrar i Metro varför Blondinbellas blogg är så intressant och har så många läsare. Som bloggare undrar man ju hur det har gått till, hur en ung societetstjej lyckas fånga så många med sitt ibland mycket torftiga skrivande. Jag tror att det är för att hon är så okomplicerad, att läsa hennes blogg är som att läsa en skvallertidning, man läser den inte för att den är speciellt intressant utan för att all är just så okomplicerat, man behöver inte tänka och fundera vad hon menar, och måste inte analysera och skapa sig en egen uppfattning och framför allt behöver man inte bry sig. Många unga tjejer, för jag tror att det är mest unga tjejer som läser bloggen, skulle ju kunna döda någon för att få leva som Blondinbella gör med sina tjejkompisar, killkompisar, fester, partyn och överklassliv. De flesta unga tjejer är ju också mycket intresserade av smink, mode och dagens outfit, allt det där ytliga i livet, inte av några djupare tankar som får människor att må dåligt. Blondinbella har sina egna bekymmer, den stora frågan för henne är om hon ska köpa den eller den rougen eller den mascaran. I hennes blogg behöver man inte läsa om krig, svält, barn som dör i mässlingen eller att matpriserna har gått upp eller att många undrar hur de ska klara sig när de inte får sina pengar från Försäkringskassan.

Mitt stora bekymmer för dagen är att det är min sista semesterdag och det känns som om jag behöver minst fem veckor till att bara slappa. Hur i h-e kan fem veckor gå så fort? Och hur orkar Blondinbella med sitt liv, jag blir trött bara jag läser allt vad hon ska göra i dag. Stackars Blondinbella...

"En kändis är en person som arbetar hårt på att bli känd och använder svarta glasögon för att inte bli igenkänd." (Fred Allen)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: