söndag 17 augusti 2008

Tala om offer


Frätande syra, låter det trevligt att få i ansiktet? Det är nämligen männens sätt i Pakistan och Bangladesh att skada och förnedra kvinnor på. Syran bränner naturligtvis som eld, fräter sönder huden och vanställer ansiktet. Detta straff får kvinnorna för att ha sagt nej till en man eller helt enkelt för att de fötts till fel kön. För mannen är attacken ett sätt att visa makt och återvinna hedern. Vad som nästan är ännu värre är att männen kan göra vad de vill med kvinnorna utan att få något straff.

Det finns inte ord för vad jag känner, men jag mår illa när jag tänker på hur mycket jävla skit det finns i världen, och så ojar sig så många kvinnor för att de gått upp ett halvt kilo i vikt eller har hängande ögonlock...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vet att du skrev detta för flera år sedan, men hittade det nu, av en ren slump. Vet inte ens om du fortfarande har kvar bloggen...
I vilket fall, ville bara säga att detta är ren bullshit! Jo visst, det finns en halvskev kvinnosyn i landet, och detärmöjligt att det stämmer att män kan bete sig i princip hur som helst utan att få något straff, men däremot att dom beter sig som svin bara för att dom kan, rent förtal! Känner många män från Pakistan (bor i barcelona) och dom är alla de mest gulliga och underbara människor jag någonsin träffat. Behandlar alltid kvinnor med den största respekt, är galet gästvänliga och bara allmänt genomgoda människor.
Visst, det finns rötägg i alla länder, men dra inte alla över samma kant, liknande saker som det du tar upp i ditt inlägg har hänt i både sverige och finland och usa, ska vi då säga att alla svennar, finnar (till hör båda dessa grupper själv, halv svensk, halv finsk :) ) och amerikanare är onda?
Tack för mig!