måndag 8 augusti 2011

Lyckliga barndomsminnen

Om man vill uppleva en annorlunda värld, helt fri från skuldkriser, börskrascher och annat elände som händer runt om i världen ska man åka till Nostalgibyn i Hosta och göra en resa tillbaka i tiden. Där finns den gamla världen bevarad. Ja, egentligen är det uppbyggd igen, men med gamla saker från förr.


Och här härskar friden, glädjen och det glada 60-talet. Som det var förr i tiden. Man får återuppleva sin barndom. Man kommer helt plötsligt ihåg hur den där colan smakade förr, när den togs upp väl kyld ur en coca-cola-kyl på konditoriet.


Eller hur det såg ut i konfektionsaffären OAS när man var barn och tanten bakom disken rotade i hyllorna för att hitta det mamma frågade efter.


I det mycket trevliga fiket, som drivs av genomtrevliga människor som frågar om kaffet smakade bra, kan man se en del burkar man känner igen. Helt plötsligt är man tillbaka vid kökbordet med Perstorpsplatta där man druckit mammas hemgjorda chokladdryck. Och den där blå burken, i den fanns det hårda karameller. Som egentligen var s k gubbgodis, men i brist på annat slank det nog ner en och annan.

Inga kommentarer: