tisdag 2 augusti 2011

Dåligt samvete

Foto: MAGNUS WENNMAN

Jag fick dåligt samvete. För att jag smaskar på choklad och frossar i frukost, lunch och senare middag. Därför har jag skänkt pengar till Läkare utan gränser via sms. Om vi alla gör det kanske vi kan rädda några av de svältande barnen i Afrika.

Skänk en timme av din lön!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk efter lite nu. 12 miljoner drabbade av svält. Enligt Kamahl Isa Ahmed, UNHCR i chatten på aftonbladet så räcker 300kr för att hålla en person vid liv i en vecka, då är inte kostnad för tält och filtar medräknade. Detta innebär 3.6 miljarder kronor i veckan för att hålla dem vid liv så att de kan föröka sig ännu mer.

Deras problem är folkökningen. De måste få hjälp att begränsa sin folkökning annars kommer de alltid lida av matbrist. Hjälp afrika med frivilliga steriliseringar så att de som har barn kan ta hand om dem. Det går inte att de förökar sig i samma takt. Även om Sverige skulle ta in 3 miljoner afrikaner med alla följder det skulle ha så skulle folkökningen i afrika göra så att de svälter ändå.

Stoppa svältens orsaker istället.

Anonym sa...

EKOT berättade för ett par år sen att Afrika är fattigare idag än för 25-30 år sen. Så jag behåller mina pengar för uppenbarligen har inte välgörenhet och U-hjälp varit rätt metod.

Ni kvinnor har för lite kunskap.

Bitten sa...

Anonym: Men man kan väl inte bara sitta och titta på och vänta på att de ska skaffa färre barn. Hjälpen behövs just nu.

Och BG, du kan ju behålla dina pengar, du verkar ju vara en riktig snåljåp. Om nu Afrika är fattigare nu så måste vi väl hjälpa dem. Var är solidariteten?
Dessutom tror jag att det är för väl att det finns kvinnor i världen, hur skulle den annars se ut? Full av snåla mansgrisar som inte vet bättre ...

Le Loup sa...

Bra, Bitten!